Binnenlands nieuws

Vind hier het actuele binnenlands nieuws van dit moment. Dit is gelijk aan de informatie op teletekst nu.

Van de Sanden wint finale van Lieke Martens

Shanice van de Sanden heeft de Champions League gewonnen met Olympique Lyonnais. Ze won de finale met 4-1 van Barcelona, de club van Lieke Martens en Stefanie van der Gragt.

Het is de derde keer op rij dat Olympique Lyonnais de Champions League wint. Echt spannend was de wedstrijd niet. Al na een half uur stond Olympique met 4-0 voor. De Noorse sterspeelster Ada Hegerberg scoorde drie keer en Shanice van de Sanden gaf twee belangrijke voorzetten.

Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd:

Bron: NOS.nl Meer...

Het beste uit de 'Check Dit Dan'

1. Oma van 85 jaar houdt van waterskiŽn!

Mevrouw Bloemen is 85 jaar oud en haar hobby is waterskiŽn! En ook al gaat het lopen niet meer zo makkelijk, op het water kan ze blijven staan:

2. Silver op de middenstip

Hij stond er echt. Zondag mocht Voice Kids-Silver op de middenstip van de Johan Cruijff Arena zingen voor bijna 50.000 man. En misschien bracht het wel geluk. Ajax werd daarna kampioen.

3. Meneer Siham?

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je eruit ziet als je een ander geslacht zou hebben? Met een nieuw filter op Snapchat tover je jezelf om tot man of vrouw. En dat moeten onze presentatoren natuurlijk ook even proberen.

4. Ooievaar broedt boven bosbrand

Een ooievaar in Rusland zit hoog genoeg om een bosbrand onder zijn nest te overleven. De vogel blijft gewoon zitten en broedt rustig haar eieren uit.

5. Grumpy Cat

Een van de beroemdste katten ooit is overleden. Grumpy Cat is 7 jaar geworden. Haar baasje werd miljonair dankzij de boos kijkende kat.

Bron: NOS.nl Meer...

Duncan Laurence wint! Songfestival komt naar Nederland

Het is Duncan Laurence gelukt. Met het nummer Arcade heeft hij het Songfestival gewonnen.

Duncan was favoriet, maar het was toch spannend tot het einde om 01:00 uur 's nachts. Na de stemmen van de jury stond Nederland op plek 3, achter Noord-MacedoniŽ en Zweden. Dankzij de stemmen van het publiek won Nederland toch. De ontknoping zag er zo uit:

Duncan was blij en opgelucht met de winst.

Na de bekendmaking mocht hij zijn nummer nog een keer zingen. Toen deed ook Ilse DeLange mee:

In de finale traden 26 landen op. Hier zie je ze allemaal kort voorbijkomen:

Vind jij het nummer van Nederland ook het best of vond je een ander nummer eigenlijk beter? Reageer op de stelling:

Dat Nederland heeft gewonnen, betekent ook dat het Songfestival volgend jaar in Nederland is. Waar dat gaat gebeuren is nog niet bekend.

Bron: NOS.nl Meer...

Wekdienst 19/5: Duncan komt aan op Schiphol en een tijdrit in de Giro

Goedemorgen! Afgelopen nacht heeft Nederland het Eurovisiesongfestival gewonnen. Dus verwacht vandaag interviews met Duncan Laurence. En niet vergeten: als winnaar gaat Nederland het volgende songfestival organiseren dus het zal vandaag ook ongetwijfeld gaan over de locatie.

Deze ochtend is in het zuidwesten een bui mogelijk. In de rest van het land kan de zon flink schijnen. Maar in de loop van de middag ontstaan er meer buien, mogelijk met onweer. Aan zee wordt het minimaal 15 graden, landinwaarts 21 tot 24 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Rond 17.00 uur komt de eerste Nederlandse songfestivalwinnaar in 44 jaar vanuit Tel Aviv aan op Schiphol. Verder zal het vandaag gaan over de organisatie van het volgende Eurovisie Songfestival: die zal Nederland voor z'n rekening moeten nemen. Vanavond is er een extra uitzending van talkshow Pauw om 22.20 uur op NPO 1. Duncan Laurence zit daar aan tafel. Het is zondag en dat is zoals altijd een dag met veel sport. Vandaag staat de negende etappe van de Giro d'Italia op het programma: een klimtijdrit van bijna 35 kilometer.

Wat heb je gemist?

Met Duncan Laurence heeft Nederland dus voor het eerst in sinds 1975 het Eurovisie Songfestival gewonnen. Het was tot op het laatste moment spannend.

Bekijk hieronder de beelden van de bekendmaking:

Traditiegetrouw mag de winnaar aan het eind altijd nog een keer optreden.

Het team van Duncan komt daarbij ook het podium op:

Ander nieuws uit de nacht:

President Erdogan zegt dat Turkije samen met Rusland S-500-luchtafweerraketten gaat produceren. Dat is omstreden omdat Turkije lid is van de NAVO en het systeem niet aansluit op bestaande NAVO-systemen. Saudi-ArabiŽ wil een oorlog in de Golfregio voorkomen, maar staat klaar om "met alle kracht" terug te slaan als het wordt aangevallen. De afgelopen dagen is de spanning opgelopen tussen Saudi-ArabiŽ en Iran.

En dan nog even dit:

In Tel Aviv trad ook Madonna op. En dat klonk niet altijd even zuiver, getuige de vele reacties op Twitter:

Fijne zondag!

Bron: NOS.nl Meer...

Koning en premier Rutte feliciteren Duncan Laurence met de winst

De felicitaties voor Duncan Laurence stromen binnen na zijn winst in het Eurovisie Songfestival. Onder anderen koning Willem-Alexander en premier Rutte feliciteren de zanger.

"Wij zijn trots op Duncan Laurence die Europa met muzikale klasse heeft veroverd, Nederland voor het eerst in 44 jaar weer winst heeft bezorgd en het Songfestival volgend jaar naar Nederland haalt!", schrijven koning Willem-Alexander en koningin MŠxima.

Ook premier Rutte is trots. "Heel knap hoe Duncan Laurence met een subliem en krachtig optreden zijn favorietenrol waar heeft weten te maken."

Leo Blokhuis zei op Radio 2 dat Duncan Laurence popster Madonna er acht keer uit zong. "Dat hadden we toch ook niet verwacht." Madonna zong in Tel Aviv haar hit Like a Prayer en haar nieuwe single, maar het klonk niet altijd even zuiver.

Blokhuis prijst de stalen zenuwen van Duncan Laurence die volgens hem "een van God gegeven stem heeft".

Dit was het beslissende moment:

"Ik vond het verschrikkelijk, het duurde zo lang", zei Ilse DeLange over de puntentelling. Emotioneel voegde ze daar tegen het AD aan toe: "Ik heb me nog nooit zo gevoeld. Het is heel raar."

Maar DeLange is vooral "supertrots" op haar pupil. "Hij heeft het zo goed gedaan, ik vind het ongelooflijk. Laten we ook vooral niet vergeten dat Duncan een nieuwe artiest is, en om dan zoiets neer te zetten... Doe dat maar eens."

Bron: NOS.nl Meer...

Het binnenlandse nieuws

U leest hier binnenlandse nieuws. Of het nu gaat om teletekst, het Journaal of internet. Bekijk de actuele ontwikkelingen op het gebied van economie, binnenlands nieuws, buitenlands nieuws, wetenschap en sport.

Direct naar de volgende onderwerpen van NOS.

Bovenstaande informatie is afkomstig van de vermelde bronnen. Deze website is niet verantwoordelijk voor de inhoud, de verantwoordelijkheid ligt bij de vermelde bron. Weergave van deze informatie is in het kader van de vrijheid van nieuwsgaring. Zie onze disclaimer en bepalingen over auteursrecht voor meer informatie.

Dossiers

Schuldencrisis
Kredietcrisis
Onrust Midden-Oosten
Strijd tegen terrorisme
Japan aardbeving

Al het nieuws

Het nieuws

Wat zijn de actuele nieuwsberichten? Meer…

Nieuwszenders

Welke nieuwszenders hebben het laatste nieuws? Meer…

Nu

Wat is het nieuws van dit moment? Meer…

Laatste nieuws