Binnenlands nieuws

Vind hier het actuele binnenlands nieuws van dit moment. Dit is gelijk aan de informatie op teletekst nu.

Moet er een gebarentolk komen bij grote nieuwsgebeurtenissen?

Tijdens grote nieuwsgebeurtenissen moet op tv altijd een gebarentolk te zien zijn. Dat vindt een vereniging die opkomt voor mensen met een beperking.

Voor dove mensen is het soms lastig om groot nieuws te volgen, zoals vorige week tijdens de aanslag in Utrecht. Na die gebeurtenis was er op tv een live journaal te zien, maar daar was geen tolk bij.

Lisa is een van de mensen die het nieuws over de aanslag in Utrecht vorige week niet goed kon volgen. Daarom plaatste ze dit op Twitter:

Bron: NOS.nl Meer...

Britt Dekker krijgt droompaard van haar baas

Britt Dekker is blij. Ze krijgt van haar nieuwe baas een paard cadeau. Britt is bekend geworden van haar YouTube-kanaal PaardenpraatTV en presenteert verschillende tv-programma's.

Droompaard George

De baas van televisiebedrijf Talpa wil graag dat ze ook programma's voor hem gaat maken. In een gesprek met hem zei Britt dat ze geen geld wilde voor dat werk, maar haar droompaard George.

Ze had George al langer op het oog. Hij woont nu nog in Spanje, maar komt volgende week naar Nederland.

Bron: NOS.nl Meer...

Woede over bedreigingen tegen politicus

Politici maken zich zorgen over bedreigingen die Thierry Baudet heeft gekregen. Hij is de leider van de politieke partij Forum voor Democratie. Die partij kreeg vorige week veel stemmen bij de verkiezingen.

Sommige mensen vinden zijn ideen niet goed en hebben kritiek op Baudet. Een vrouw bij een demonstratie ging nog veel verder. Zij riep: 'Als je Thierry dood wil schieten, roep dan paf.'

Heel boos

Minister-president Mark Rutte en andere politici zijn daar boos over. Zij vinden dat iedere politicus zijn werk moet kunnen doen zonder bedreigd te worden.

De vrouw die de bedreiging tegen Baudet riep, kan daar nog straf voor krijgen.

Bron: NOS.nl Meer...

Vrouw opgepakt voor bedreiging FvD-leider Baudet bij protest

De politie heeft een vrouw van 21 jaar uit Nijmegen opgepakt op verdenking van bedreiging en opruiing tijdens een antiracismeprotest afgelopen zaterdag in Amsterdam.

Op beelden die rondgaan op sociale media was de vrouw te zien. Ze zong: "Als je Thierry dood wilt schieten, zeg dan paf." Met Thierry wordt Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet bedoeld, die bij de Statenverkiezingen een overwinning boekte.

Uit beelden die zijn gemaakt tijdens de betoging is niet goed te zien of andere betogers op de oproep reageren. En vrouw neemt nadrukkelijk afstand van de oproep.

Veel mensen vragen zich volgens de politie af waarom er tijdens de demonstratie niet is ingegrepen. Een woordvoerster zegt dat agenten druk waren met het begeleiden van de stroom demonstranten. "Deze specifieke uitingen hebben wij dan ook niet live waargenomen", zegt ze in een filmpje op Twitter.

Eerder vandaag noemde premier Rutte de bedreigingen aan het adres van Baudet totaal onacceptabel. "Dit kan absoluut niet", zei de premier bij aanvang van het wekelijkse coalitieoverleg. Burgemeester Halsema van Amsterdam noemt de oproep verwerpelijk. Ook andere politici veroordelen de oproep.

Forum voor Democratie zegt vandaag niet op de bedreiging te reageren.

Bron: NOS.nl Meer...

Koning gaat Koningsspelen openen in Friese plaats Lemmer

Koning Willem-Alexander zal dit jaar in de Friese plaats Lemmer de Koningsspelen openen. Op de christelijke basisschool De Arke gaat hij samen met de leerlingen ontbijten, zingen en natuurlijk sporten.

Op de school in Lemmer zijn ze er heel blij mee:

De Koningsspelen zijn op 12 april. Meer dan een miljoen kinderen op ongeveer 6.000 scholen doen dan mee aan de landelijke sportdag.

Water drinken

De Koningsspelen staan dit jaar in het teken van water drinken. Dat maakte de organisatie eerder bekend op Basisschool De Vijverhof in Voorburg. Hoe dat ging, zie je in deze video:

Bron: NOS.nl Meer...

Het binnenlandse nieuws

U leest hier binnenlandse nieuws. Of het nu gaat om teletekst, het Journaal of internet. Bekijk de actuele ontwikkelingen op het gebied van economie, binnenlands nieuws, buitenlands nieuws, wetenschap en sport.

Direct naar de volgende onderwerpen van NOS.

Bovenstaande informatie is afkomstig van de vermelde bronnen. Deze website is niet verantwoordelijk voor de inhoud, de verantwoordelijkheid ligt bij de vermelde bron. Weergave van deze informatie is in het kader van de vrijheid van nieuwsgaring. Zie onze disclaimer en bepalingen over auteursrecht voor meer informatie.

Dossiers

Schuldencrisis
Kredietcrisis
Onrust Midden-Oosten
Strijd tegen terrorisme
Japan aardbeving

Al het nieuws

Het nieuws

Wat zijn de actuele nieuwsberichten? Meer…

Nieuwszenders

Welke nieuwszenders hebben het laatste nieuws? Meer…

Nu

Wat is het nieuws van dit moment? Meer…

Laatste nieuws