Buitenlands nieuws

Vind hier het actuele buitenlands nieuws van dit moment. Dit is gelijk aan de informatie van het TV-nieuws en teletekst. Lees hier het buitenlandse nieuws en kijk wat er op de buitenlandse teletekst is te zien.

'Aanjager #metoo zelf beschuldigd van seksueel wangedrag'

Asia Argento, een Italiaanse actrice en een van de eerste vrouwen die zich uitsprak tegen producer Harvey Weinstein, wordt zelf beschuldigd van seksuele intimidatie. Ze zou een minderjarige acteur hebben aangerand en hem de afgelopen maanden zo'n 380.000 dollar hebben betaald.

The New York Times heeft documenten in handen van de advocaten van Argento (42) en de acteur, Jimmy Bennett (22). Bestanden met de beschuldigingen, een betalingsovereenkomst en foto's van de twee in bed, zijn in een e-mail naar de Amerikaanse krant gestuurd door een anonieme afzender.

In e-mailverkeer dat in handen is van The New York Times adviseert de advocaat van Argento haar ook hoe ze het beste kan omgaan met de beschuldigingen.

Seks op hotelkamer

Bennett stelt dat de Italiaanse actrice en regisseuse hem in 2013 aanrandde op een hotelkamer in Californië. Hij was toen net twee maanden 17, Argento was 37. Ze zou hem hebben gezoend, hem oraal hebben bevredigd en seks met hem hebben gehad. Daarna zou ze hem hebben gevraagd enkele foto's te nemen.

In de uren en dagen daarna hebben de twee volgens de New York Times nog wel contact gehad via sociale media. Bennett zegt dat hij op de weg naar huis verwarring en walging voelde over wat er op de hotelkamer was gebeurd. Hij hield naar eigen zeggen een trauma over aan het incident en zou daardoor minder hebben verdiend in het vervolg van zijn carrière.

De acteur verstuurde in november vorig jaar een brief aan Argento en haar advocaat, een maand nadat de Italiaanse actrice Weinstein openlijk had beschuldigd van seksuele intimidatie. In de brief vroeg Bennett om een schadevergoeding van 3,5 miljoen dollar voor zijn emotionele problemen en verlies aan inkomen. In april van dit jaar maakte de actrice voor het eerst een grote som geld over aan Bennett.

'Moeder' en 'zoon'

Saillant is dat Bennett in 2004 op 7-jarige leeftijd een van de acteurs was die de zoon van een personage van Argento speelde in de film The Heart Is Deceitful Above All Things, die ook door haar werd geregisseerd. De film gaat over de relatie tussen een drugsverslaafde prostituee en haar zoon. Aan het einde van het verhaal verkleedt de moeder haar zoon als dochter en wordt het jongetje verkracht.

Bennett en Argento bleven elkaar na deze film in interviews en uitingen op sociale media 'moeder' en 'zoon' noemen. The New York Times heeft Argento, Bennett en hun advocaten om een reactie gevraagd, maar vooralsnog wil niemand iets kwijt over de zaak.

Argento wordt gezien als voortrekker van de #metoo-beweging, die internationaal bekendheid kreeg nadat de Italiaanse actrice en twaalf andere vrouwen zich hadden uitgesproken tegen Weinstein. Argento liet zich in de media geregeld horen over seksuele intimidatie en de ongelijke positie van vrouwen. Haar vriend, de reiskok Anthony Bourdain, pleegde in juni zelfmoord.

Bron: NOS.nl Meer...

Twee doden door nieuwe aardbeving Lombok van gisteren

De laatste aardbeving van gisteren op het Indonesische eiland Lombok heeft zeker twee levens geëist. Dat meldt een woordvoerder van de nationale reddingsdienst BNPB op Twitter.

De doden vielen bij de tweede aardbeving van gisteren, met een kracht van 6,9. Eerder op de dag werd Lombok getroffen door een beving met een kracht van 6,3. De gevolgen van deze bevingen waren aanvankelijk onduidelijk.

Volgens de woordvoerder van de BNPB viel een van de doden op Lombok en de ander op het naastgelegen eiland Sumbawa. Ze kwamen om doordat hun huizen instortten.

De tweede beving was rond 22 uur plaatselijke tijd. Meerdere gebouwen stortten in of raakten nog meer beschadigd. Ook viel de elektriciteit uit. Sinds de laatste aardbeving zijn zeven naschokken gevoeld.

Bron: NOS.nl Meer...

Zuid-Koreanen grens over voor hereniging met familie Noord-Korea

Tientallen Zuid-Koreanen zijn de zwaarbewaakte grens met Noord-Korea gepasseerd voor een hereniging met hun familieleden. Deze week zien 180 families elkaar weer nadat ze tijdens de Koreaanse Oorlog in de jaren 50 zijn gescheiden.

De herenigingen beginnen later vandaag. De families treffen elkaar in het Noord-Koreaanse berggebied Diamond Mountain. De ontmoetingen zijn mogelijk door de betere betrekkingen tussen beide Korea's van de laatste maanden.

Bijna 60.000 Zuid-Koreanen hadden zich opgegeven voor de hereniging. Elf uur lang mogen ze bij elkaar blijven. Daarna volgt vaak een emotioneel afscheid.

Vooral oudere Koreanen grijpen deze kans aan. Zij hopen voor hun dood nog een keer hun dierbaren te kunnen zien. "Ik weet niet hoe lang ik nog heb, dus ik ben heel blij dat ik nu ben uitgekozen. Het voelt alsof ik zweef", zei een 91-jarige Zuid-Koreaanse vrouw die vandaag met haar zus wordt herenigd.

De oudste Zuid-Koreaanse deelnemer is 101 jaar oud.

Kleding, tandpasta, eten

Veel Zuid-Koreanen nemen cadeaus mee voor hun familieleden. Het gaat vooral om sokken, ondergoed, winterjassen, medicijnen, tandpasta en eten. Luxere cadeaus worden waarschijnlijk door Noord-Korea niet toegelaten.

De Zuid-Koreaanse families zijn een dag eerder naar de grens gereisd voor instructies over de hereniging. Ook kregen ze een korte gezondheidscontrole voordat ze de grens passeerden.

Sinds 1985 krijgen verscheurde Koreaanse families zo af en toe de kans op een korte hereniging. De afgelopen twintig jaar konden ongeveer 20.000 Koreanen op die manier hun familieleden voor even in de armen sluiten.

Bron: NOS.nl Meer...

Duitse journalist mag Turkije verlaten, proces tegen haar gaat door

De Duitse journalist Mesale Tolu mag Turkije verlaten. Ze wordt door de Turkse autoriteiten beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie en mocht vanwege het proces tegen haar de grens niet oversteken. Een rechtbank in Turkije heeft het reisverbod onverwacht opgeheven.

Wel gaat de rechtszaak tegen Tolu (33) gewoon door. Ook de aanklachten tegen haar echtgenoot Suat Çorlu blijven gelden, stelde de rechter. Het reisverbod tegen hem blijft van kracht en hij zal dus voorlopig in Turkije moeten blijven.

Duitse media schrijven dat de opheffing van het reisverbod van Tolu als een verrassing komt. In april besloot een Turkse rechtbank nog dat zij in het land moest blijven vanwege de rechtszaak tegen haar. De journaliste noemde die uitspraak politiek gemotiveerd.

Teken van toenadering

De journalist is kind van Turkse ouders, maar heeft alleen de Duitse nationaliteit. Ze werkte enkele jaren voor een links persbureau in Turkije toen ze in april 2017 werd opgepakt, omdat ze banden zou hebben met een verboden partij. Na een aantal maanden in de cel werd ze in december vorig jaar vrijgelaten, onder voorwaarde dat ze binnen de landsgrenzen bleef.

Door de zaak van Tolu en andere Duitsers die in Turkije in de gevangenis zaten, zijn de banden tussen Duitsland en Turkije sterk verslechterd. Volgens het Duitse persbureau DPA is de plotselinge opheffing van het reisverbod een teken dat Turkije toenadering zoekt. In februari werd de Duits-Turkse journalist Deniz Yücel ook vrijgelaten.

De volgende zitting in het proces tegen Tolu staat gepland voor 16 oktober. Als de Duitse journalist wordt veroordeeld, kan ze een jarenlange gevangenisstraf opgelegd krijgen.

Bron: NOS.nl Meer...

Aletta André in overstroomd Kerala: 'Water heeft in 100 jaar niet zo hoog gestaan'

Bijna een miljoen ontheemden en zeker 350 doden: het hoogwater heeft de Indiase deelstaat Kerala keihard getroffen. "Het water heeft in honderd jaar niet zo hoog gestaan", zegt correspondent Aletta André vanuit het rampgebied. "En deze crisis is nog niet voorbij."

André laat vanuit de watermassa zien wat het hoogwater betekent voor de Indiërs:

De moessonregens die de overstromingen veroorzaken begonnen anderhalve week geleden. Hoewel het in het weekend ook droog is geweest, wordt maandag meer regen verwacht.

De regering van premier Modi heeft zo'n 60 miljoen euro aan noodhulp toegezegd. Volgens eerste schattingen is er voor zeker 2,4 miljard euro schade.

Bron: NOS.nl Meer...

Het buitenlandse nieuws

RTL is steeds meer concurrerend met de NOS qua nieuws. Kijk hier naar het laatste nieuws van NOS en RTL, zoals het NOS Journaal en het RTL Nieuws. Bekijk de actuele ontwikkelingen op het gebied van economie, binnenlands nieuws, buitenlands nieuws, wetenschap en sport.

Bovenstaande informatie is afkomstig van de vermelde bronnen. Deze website is niet verantwoordelijk voor de inhoud, de verantwoordelijkheid ligt bij de vermelde bron. Weergave van deze informatie is in het kader van de vrijheid van nieuwsgaring. Zie onze disclaimer en bepalingen over auteursrecht voor meer informatie.

Meer nieuws

Direct naar de volgende onderwerpen van RTL.

Al het nieuws

Het nieuws

Wat zijn de actuele nieuwsberichten? Meer…

Nieuwszenders

Welke nieuwszenders hebben het laatste nieuws? Meer…

Nu

Wat is het nieuws van dit moment? Meer…

Laatste nieuws