Buitenlands nieuws

Vind hier het actuele buitenlands nieuws van dit moment. Dit is gelijk aan de informatie van het TV-nieuws en teletekst. Lees hier het buitenlandse nieuws en kijk wat er op de buitenlandse teletekst is te zien.

Britten verbieden import grotere eiken in strijd tegen processierups

Groot-BrittanniŰ gaat de import van grotere eiken verbieden. Ze willen verdere besmetting met de eikenprocessierups voorkomen. Het verbod gaat gelden voor de hele Europese Unie.

De Britten controleren nu al alle bomen op de eikenprocessierups. Daarbij zijn rupsen gevonden op ge´mporteerde laanbomen, de grotere eiken. Op kleinere bomen en hagen is de rups niet gevonden. Die mogen nog wel worden ingevoerd.

Een deel van de besmette bomen kwam uit Nederland. Ze waren afkomstig van zeker zeven bedrijven verspreid over het land.

Als de Britten bij inspectie een eikenprocessierups aantreffen, sporen ze alle eiken uit de partij op en worden de bomen vernietigd. Dat is volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een gebruikelijke maatregel bij dergelijke vondsten. Strengere maatregelen zijn ook toegestaan.

Kans op besmetting groter

De NVWA adviseert kwekers en handelaren dan ook dringend om vanaf nu zeer terughoudend te zijn met export van grotere eiken naar het Verenigd Koninkrijk en naar Ierland en om bij export van kleinere bomen zeer zorgvuldig te zijn. Verwacht wordt dat binnen enkele dagen de eerste motten gaan vliegen en eitjes zullen leggen in de bomen.

De eikenprocessierups komt in vrijwel heel Nederland voor. Er zijn veel meer eikenprocessierupsen dan voorheen en de kans op besmetting is dus ook groter. Daarom is het niet ondenkbaar dat de motten ook op de kleinere bomen eitjes gaan leggen.

De exacte ingangsdatum van het Britse verbod op de import van eikenbomen met een doorsnee vanaf 8 centimeter is op dit moment nog niet bekend.

Bron: NOS.nl Meer...

Harry en Meghan in de top-25 meest invloedrijke online personen

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan staan op de lijst van Time Magazine van de 25 meest invloedrijke personen op internet. De lijst is voor de vijfde keer samengesteld door het Amerikaanse tijdschrift. Er staan veel Amerikaanse beroemdheden op de lijst, zoals president Trump, zangeres Ariana Grande en rapper Cardi B. Verder is een plek weggelegd voor de demonstranten in Hongkong.

Bij het samenstellen van de lijst keek Time naar een aantal zaken, zoals de wijze waarop de bekendheden zichzelf en hun uitlatingen in het nieuws brachten. Ook de impact die die uitingen op mensen hebben, werd meegenomen.

Time zette Harry en Meghan mede in de lijst omdat hun Instagram-account een uur na de lancering in april al zes miljoen volgers had. De teller staat inmiddels op negen miljoen.

Het paar gebruikt het account verder om belangrijk nieuws naar buiten te brengen, zoals onlangs de geboorte van hun eerste zoon Archie. Verder gebruiken ze het kanaal om aandacht te geven aan goede doelen als mentale gezondheid en lhbt-organisaties. Hiermee hebben ze volgens Time een grote invloed op het nieuws.

Bron: NOS.nl Meer...

Trump wil onderzoek naar banden tussen Google en China

De Amerikaanse regering gaat mogelijke banden tussen de Chinese overheid en Google onderzoeken. Dat zegt president Trump in reactie op een toespraak van de Amerikaanse miljardair Peter Thiel, tevens medeoprichter van Paypal. Die suggereerde dat het Amerikaanse bedrijf Google is ge´nfiltreerd door Chinese spionnen en wil dat de FBI en CIA daar onderzoek naar doen.

Durfkapitalist Thiel, die in het bestuur zit van Facebook en bekendstaat als aanhanger van Trump, zei verder dat Google samenwerkt met het Chinese leger, maar niet met dat van Amerika. Hij sprak van "ogenschijnlijk landverraad" door de Amerikaanse techgigant.

Google wijst de beschuldigingen van de hand: "Zoals we al eerder hebben gezegd, werken we niet samen met het Chinese leger."

"Miljardair Peter Thiel gelooft dat Google moet worden onderzocht vanwege landverraad. Hij beschuldigt Google ervan met de Chinese overheid samen te werken. Hij is een briljante kerel die dit onderwerp beter kent dan wie dan ook", schrijft Trump op Twitter. "De regering-Trump gaat hiernaar kijken!"

Thiel zei ook dat de technologie voor kunstmatige intelligentie waaraan Google werkt potentieel een "militair wapen" is. Thiel was overigens zelf een van de eerste investeerders in die technologie, nog voordat moederbedrijf Alphabet van Google de technologie overnam.

De toespraak van Thiel was op de Nationale Conservatieve Conferentie in Washington D.C., een bijeenkomst waar veel aanhangers van Trump zijn.

Dat Thiel kritiek heeft op mogelijke banden van Google met China is opvallend. Vorig jaar meldde Bloomberg dat de miljardair zelf plannen maakte om te investeren in de groeiende Chinese start-up-markt.

Bron: NOS.nl Meer...

Franse minister weg na kritiek over verkwisting belastinggeld

De Franse minister van milieu Franšois de Rugy heeft zijn ontslag aangeboden. Hij lag onder vuur na berichten over verspilling van belastinggeld voor onder meer luxe etentjes en dure verbouwingen. In een verklaring op Facebook schrijft de minister dat hij opstapt om zich tegen de beschuldigingen te kunnen verdedigen.

Onderzoeksjournalisten van de Franse site Mediapart schreven over verkwisting van belastinggeld door De Rugy toen hij nog parlementsvoorzitter was. Samen met zijn vrouw hield hij luxe etentjes voor vrienden en hij zou dat van belastinggeld hebben betaald.

Toen hij werd benoemd als minister liet hij volgens de nieuwssite zijn ambtswoning voor 60.000 euro renoveren van belastinggeld. Premier Philippe riep De Rugy afgelopen week op het matje en stelde een onderzoek in.

Lobster Gate

Omdat Mediapart ook foto's deelde van enorme kreeften die bij de etentjes werden geserveerd, werd in Frankrijk gesproken van 'lobster gate'.

Mediapart wilde vandaag een nieuw artikel publiceren. De Rugy had toegezegd om voor 14.00 uur met een reactie te komen, maar in plaats daarvan stapt hij dus op.

Voorganger ook opgestapt

De 45-jarige De Rugy volgde in september vorig jaar Nicolas Hulot op als milieuminister. Die had zijn ontslag aangeboden omdat hij vond dat president Macron hem onvoldoende steunde bij het doorvoeren van milieumaatregelen.

De Rugy is de vierde minister die is vertrokken sinds president Macron in 2017 aan de macht kwam.

Bron: NOS.nl Meer...

50 jaar geleden stonden de eerste mensen op de maan

Precies 50 jaar geleden zijn er voor het eerst astronauten naar de maan vertrokken. Vier dagen later kwamen Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins aan op hun bestemming.

Eenmaal aangekomen hebben de drie Amerikaanse astronauten foto's gemaakt, stenen verzameld en onderzoek gedaan. 21,5 uur later gingen ze weer terug richting de aarde.

Ontevreden

Buzz Aldrin zegt dat hij niet tevreden is over de afgelopen 50 jaar. Hij vindt dat er niet genoeg vooruitgang is geweest in de ruimtevaart. Na 1972 heeft niemand meer op de maan gestaan.

Ruimtevaart-organisatie NASA heeft gezegd dat ze opnieuw naar de maan willen. Ze hopen dat er over 5 jaar weer astronauten heen vliegen.

Bron: NOS.nl Meer...

Het buitenlandse nieuws

RTL is steeds meer concurrerend met de NOS qua nieuws. Kijk hier naar het laatste nieuws van NOS en RTL, zoals het NOS Journaal en het RTL Nieuws. Bekijk de actuele ontwikkelingen op het gebied van economie, binnenlands nieuws, buitenlands nieuws, wetenschap en sport.

Bovenstaande informatie is afkomstig van de vermelde bronnen. Deze website is niet verantwoordelijk voor de inhoud, de verantwoordelijkheid ligt bij de vermelde bron. Weergave van deze informatie is in het kader van de vrijheid van nieuwsgaring. Zie onze disclaimer en bepalingen over auteursrecht voor meer informatie.

Meer nieuws

Direct naar de volgende onderwerpen van RTL.

Al het nieuws

Het nieuws

Wat zijn de actuele nieuwsberichten? Meer…

Nieuwszenders

Welke nieuwszenders hebben het laatste nieuws? Meer…

Nu

Wat is het nieuws van dit moment? Meer…

Laatste nieuws