Prins Friso

Prins Friso is in kritieke toestand vanwege een ski-ongeval. Hoe vergaat het met de Oranjes? Volg alle ontwikkelingen op de voet.

Farmers Defence Force mag morgen niet bij koning protesteren

Farmers Defence Force (FDF) mag morgen niet bij koning Willem-Alexander demonstreren. De boerenactiegroep had een 'trekkerdefilť' langs Huis Ten Bosch gepland en wilde daar een brief met een "noodkreet" aan de koning overhandigen.

Maar demonstreren bij de woning van de koning is niet toegestaan en het centrum is nooit toegankelijk voor "grote voertuigen die bij demonstraties horen", zegt de gemeente Den Haag. De boeren kunnen parkeren op de Benoordenhoutseweg.

Wel is FDF aangeboden dat een kleine delegatie "een schrijven kan aanbieden" aan de directeur van het Kabinet van de Koning, aan de Korte Vijverberg.

Uitkoopregeling

De actiegroep demonstreert morgenochtend tegen de huidige uitkoopregeling van het kabinet. "Stukje bij beetje wordt de agrarische sector teruggedrongen", staat in de oproep die FDF vorige week deed. Minister Schouten wil met een regeling boeren uitkopen, om zo de uitstoot van stikstof te verminderen.

FDF roept de demonstranten op om morgen op tractoren te komen en om zich aan de coronaregels te houden.

Bron: Nos.nl Meer...

Verwarde man aangehouden met scherp voorwerp op zak bij school prinsessen

Bij de school van de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane in Den Haag is vorige week vrijdag een verwarde man aangehouden die een scherp voorwerp bij zich had. Dat meldt Shownieuws, dat hierover een bevestiging kreeg van de politie en de Rijksvoorlichtingsdienst.

Het is niet duidelijk of de man naar de school kwam vanwege de prinsessen. Hij is volgens een woordvoerder van de politie naar de opvang Verwarde Personen gebracht.

Het Openbaar Ministerie heeft aan SBS6 laten weten dat de man niet vervolgd wordt.

Prinses Amalia werd begin dit jaar bedreigd via Instagram. Een man stuurde de prinses berichten met een "gewelddadige, seksuele en angstaanjagende lading". Wouter G. kreeg dinsdag 3 maanden cel en tbs met dwangverpleging opgelegd vanwege die bedreigingen.

Bron: Nos.nl Meer...

Drie maanden celstraf en tbs voor bedreigen prinses Amalia

De rechtbank in Zwolle heeft een 32-jarige Zwollenaar die terechtstond voor bedreiging van prinses Amalia veroordeeld tot drie maanden celstraf en tbs met dwangverpleging. Het Openbaar Ministerie had tien maanden cel en tbs geŽist tegen Wouter G.

De man stuurde de prinses via Instagram berichten met een "gewelddadige, seksuele en angstaanjagende lading", zei de officier van justitie drie weken geleden in de rechtbank. Een vriend van Amalia werd met de dood bedreigd.

G. heeft een geschiedenis van verplichte opnames en lijdt volgens onderzoekers van het Pieter Baan Centrum aan schizofrenie. Omdat hij zich steeds aan behandeling onttrekt, stuurde het OM op dwangverpleging aan.

De rechter stelde dat de man een ongezonde obsessie ontwikkelde voor het koningshuis en verklaarde hem verminderd toerekeningsvatbaar. De tbs-behandeling wordt voor maximaal vier jaar opgelegd.

Bron: Nos.nl Meer...

Koning verrast door vraag over protesten: 'Thailand is land van het compromis'

De Thaise koning Vajiralongkorn is na een religieuze ceremonie met aanhangers in Bangkok overvallen door de pers. Er werden vragen gesteld over de maandenlange protesten in het land.

Een correspondent van het Amerikaanse CNN en het Britse Channel 4 stond tussen de mensenmassa en wist de aandacht van de koning te krijgen. Op de vraag wat hij tegen de demonstranten te zeggen heeft, antwoordde Vajiralongkorn eerst "ik heb geen commentaar". Daarna zei hij drie keer "we houden evenveel van ze".

Gevraagd of er ruimte is voor een compromis, zei de koning: "Thailand is het land van het compromis." Volgens CNN was het de eerste keer dat de vorst met buitenlandse media sprak sinds 1979, toen hij nog kroonprins was.

Nadat de koning met zijn vrouw was weggelopen en met zijn dochter had gepraat, liep prinses Sirivannavari naar de pers. "Wij houden van Thaise mensen, wat er ook gebeurt. En dit land is vreedzaam", zei de dochter van de koning.

De demonstranten gaan sinds begin juli de straat op voor hervorming van de democratie en tegen de macht van het koningshuis. Kritiek op koning Vajiralongkorn of zijn directe familie kan bestraft worden met een gevangenisstraf tot vijftien jaar.

Bron: Nos.nl Meer...

Koning bezoekt zwaarbelaste corona-afdeling in Haags ziekenhuis

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend een bezoek gebracht aan het Haaglanden Medisch Centrum Westeinde. Op de corona- en de radiologieafdeling sprak hij met artsen, verpleegkundigen en laboranten over de behandeling van coronapatiŽnten.

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst kreeg de koning bij zijn werkbezoek te horen dat er nu naast de hoge werkdruk op de intensive care ook sprake is van een sterk toegenomen piekbelasting op de klinische corona-afdeling. Dat is anders dan in de eerste golf.

De toename komt doordat er nu meer testen worden gedaan en de behandelmogelijkheden zijn verbeterd.

De koning sprak met personeelsleden over de problemen waar ze tegenaan lopen:

Daarna bezocht de koning de radiologieafdeling. Die is weer zwaarbelast vanwege de vele longfoto's die worden gemaakt en vanwege de druk op de acute zorg, die hoger is dan tijdens de eerste piek. Het ziekenhuis heeft daarnaast te kampen met een hoger aantal besmette medewerkers dan in de eerste golf.

Eerste optreden na vakantie

Het was het eerste optreden van de koning sinds zijn reis naar Griekenland. Die vakantie leidde tot ophef omdat de regering een paar dagen eerder de bevolking had opgeroepen vooral thuis te blijven en geen onnodige reizen te maken.

Vanwege de commotie brak de familie de vakantie af en gingen Willem-Alexander en MŠxima diep door het stof. "Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben", zei de koning in een historische videoboodschap, en "wij blijven ons samen met u inzetten om het coronavirus eronder te krijgen".

Bron: Nos.nl Meer...

Belangrijkste nieuws

Hoe vergaat het prins Friso? Volg hier het nieuws van alle bekende nieuwsbronnen.

Bovenstaande informatie is afkomstig van de vermelde bronnen. Deze website is niet verantwoordelijk voor de inhoud, de verantwoordelijkheid ligt bij de vermelde bron. Weergave van deze informatie is in het kader van de vrijheid van nieuwsgaring. Zie onze disclaimer en bepalingen over auteursrecht voor meer informatie.

Al het nieuws

Het nieuws

Wat zijn de actuele nieuwsberichten? Meer…

Nieuwszenders

Welke nieuwszenders hebben het laatste nieuws? Meer…

Nu

Wat is het nieuws van dit moment? Meer…

Laatste nieuws